lehen platerak

HIRU GUTIZIAKO ARROZA

img_20160923_112047

HIRU GUTIZIAKO ARROZA

Osagaiak:

  • 250 gr. arroz
  • 75g gamba zuritu
  • 2 edo 3 arrautza
  • Zanahoria (azenarioa)handi bat
  • 100 gr. ilar
  • Oliba olioa eta gatza
  • indioiar (indioilar)barra erdia karratutan zatitua
  • Soja saltsa beltza
  • 150g oilasko pechuga (bularra) zatitxoak

Prozedura:

  • Ura ontzi batean berotzen jarriko dugu, bitartean azenarioa zuritu eta zati txikietan moztu. Ura irakiten dagoenean moztutako zatiak botako ditugu, baita ilarrak ere. Gatz pixka bat botako dugu eta egozten utziko dugu 10-14 minutuz.
  • Ur litro bat irakiten jarriko dugu eta oso bero dagoenean arroza eta gatza gehituko ditugu. Noiz behinka irabiatuko dugu eta 14 minutu pasatzean dastatu egingo dugu, ia-ia eginda dagoenean (pixka bat gogorra geratu behar da) sutik kenduko dugu eta iragaztontzitik pasatuko dugu ur hotza botaz.
  • Hotzitzen(hozten) den bitartean zartagin batean lehenago moztu dugun indioilar zatiak zartaginean apur bat pasatu.
  • Zartagina berotuko dugu , tortila frantses. ( Frantses tortilla)  bat egiteko  arrautzekin,indioilarrerako erabili dugun berdina. Arrautza irabiatuko dugu gatz pixka bat gehituz. Zartaginean bota dugun olioa bero dagoenean arrautza gehituko dugu, nahiko fin geratu behar da. Eginda dagoenean zartaginetik atera eta karratutxoetan moztuko dugu.
  • Ganbak pixka bat egosiko ditugu, kolorez aldatzen diren arte (azenarioa egosi dugun ur berean). Zuritu eta zartagin batean dagoela gatza gehituko diogu. Egin dugun arroza zartagin berean botako dugu eta irabiatu egingo dugu minutu batez.
  • Falta zaizkigun osagai guztiak gehituko ditugu. Azkenekoz gatza falta zaion ziurtatuko dugu eta ala bada pixka bat gehiago botako diogu.
  • jateko prest dago baina gustu gehiago ipini nahi badiozu  soja saltza (saltsa) beltza bota zenezake
Anuncios

9 comentarios sobre “HIRU GUTIZIAKO ARROZA

  1. Asko guztatu zitzaidan egitea eta oso gozoa zegoen.
    Banekien egiten, baina tekniak berriak ikasi nituen eta praktikan jarri nituen.
    Gramo gutxiago jarri genituen, baina bestea ondo jarraitu genuen.

    Me gusta

  2. Hiru gutiziako arroza oso ona egon zen. Errezeta erreza baina konpletoa hainbat janariren nahasketarekin egina baitago baina batez ere, oso goxoa. Errezeta jarraitu genuela pentsatzen dut eta arroza orain dela 10.000 urte Asiako nekazariak arroza lantzen hasi zirela ikasi dut eta oso bitxia iruditu zait. Errezeta oso ona!

    Me gusta

  3. Oso ona zegoen arroza. Ilarrak ez zaizkit asko gustatzen bain plateraren osotasuenean oso ona zegoen dena. Plater hau Asian aspalditik jaten dutela ikasi nuen. Oso plater erreza da denbora gutxian egiten delako. Sukaldean taldean lan egiten ere ikasi dut errezeta guzti hauekin.

    Me gusta

  4. Hiru gutiziako arroza oso errezeta sinplea da. Oso itxura ona izan zuen. Ni ez naiz oso barazkijalea, horregaitik barazkiak baztertu nituen, baina arroza, indioiarra eta oilaskoa oso goxoak egon ziren. Errezta hau egiteko ez genuen teknikarik erabili eta pausu guztiak jarraitu genituela uste dut ( ez dut oso ondo gogoratzen, lehenengo errezeta izan zen eta ). Ez nuen inoiz prestatu eta zelan egiten den ikasi dut.

    Me gusta

  5. errezeta hau nik idatzi nuen eta gehien gustatu zitzaidana izan zen, eta asko gustatu zitzaidanez etxean ere egin dut eta etxekoei asko gustatu zaie.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s