lehen platerak

COUS-COUS

img_20161028_111339

COUS COUS-A KURRY ETA BARAZKIEKIN

Osagaiak:

 

  • 500g cous-cous
  • 1l ur
  • 5 Zainzuri berde
  • Tipula erdi
  • 1 porru
  • 1 tomate
  • Kalabaza zati 1
  • 2 piper gorri (pikilo)
  • 2 azenario
  • Eguzkilore pipak
  • Sesamo haziak
  • Gatza
  • Olioa
  • Kurrya

 

Lehenik eta behin, zainzuri berdea, eta barazki guztiak juliana erara moztu eta olio gutxirekin prijitu 10 minutu ingurutan. Puntuan dagoenean, haziak gehitu eta beste buelta pare bat eman su bizian.

Ura, gatz eta olio pixka batekin sutan jarri. Irakiten hasterakoan, sutik kendu eta cous cous-a gehitu. 3 minutu pasatu ondoren, nahastu aurretik egindako barazkiekin, sutan berriz jarri kurrya bota eta nahasten duzun bitartean 3 minutu inguru eta cous cous-a eginda dago!

Anuncios

9 comentarios sobre “COUS-COUS

  1. Egitea asko gustatu zait, baina jatean ez zait batere gustatu.
    Teknika berriak ikasi ditut, adibidez; Juliana erara moztea…
    Pausu guztiak egin ditugu, baina gramoekin ez ditugu pausu guztiak egin.
    Orain, Cous Cous-a badakit egiten.

    Me gusta

  2. Cous cous egitearen ideia nirea izan zen afrikako janari horiia nola egiten den probatu nahi nuelako. Eta oso simpleaizan zen! Eta asko gustatu zitzaidan.

    Me gusta

  3. Cous-cousa ez zitzaidan asko gustatu baina bueno, juliana erara barazkiak mozten ikasi nuen. Errezeta interesgarria da cous-cousaren gusto indioa edo afrikarra gustatzen zaionari. Errezeta jarraitu genuela pentsatzen dut eta oso bitxia iruditu zitzaidan barazkiak egiteko erabili genuen sartagin txinatarra.

    Me gusta

  4. Ez zitzaidan asko gustatu baina barazkiak mozteko teknika bat ikasi nuen. Juliana era. Barazkiak frifitu egin genituen, errezetan esan bezala, eta horrela nahiko ondo geratu zitzaigun.

    Me gusta

  5. Cous-Cousa ez zitzaidan ezer gustatu. Ez nekien zelan egiten zen, baina ez dut uste erabiliko dudanik. Honetan ere bai juliana era erabili genuen barazkiak mozteko. Pausu guztiak egin genituen. Hori bai aldaerarenbat egin genuen barazkien kantitatearekin

    Me gusta

  6. Cous-cousa ez da egunerokotasunean egiten dugun gauza bat baina era ezberdinetara egin daitekela ikasi nuen. Gainera, oso ona dago, guk barazkiekin egin genuen eta oso ona irten zitzaigun. Wokean egitean hobeago frijitzen direla barazkiak ikasi nuen.

    Me gusta

  7. Ez zitzaidan asko gustatu barazki gehiegi zuelako baina asko guztatuko litzaidake okelazkoa egitea; bain gauza berri bat dakit eta prestazea ez da esperientzia txarra izan

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s