bigarren platerak

San jakoboak

SAN JAKOBO

  • 8 xerra urdaiazpiko egosi
  • 4 gazta xerra
  • irina, arrautza, ogi birrindua  eta perrexila

PROZEDURA:

York pernila xerra baten gainean gazta xerra jarriko dugu, eta ondoren beste york pernila xerra bat, horrela, san jakobo guztiak egin arte.

Gero, san jakoboak, arrautsetik eta ogi birrindutik pasatuko ditugu eta azkenik zartaginean frijitu egingo ditugu eta prest daude jateko.

 

       KALORIAK                                                        246 kcal.
KOIPEAK   13,34 g.
KOLESTERO  LA       0,031g.
SODIOA 0,493g.
KARBOHIDRATOAK                                               25,16 g.
ZUNTZA                                                 4,52 g.
AZUKREAK 8,99 g.
PROTEINAK 4,14 g.

Zer dira?

Karbono hidratoak edo karbohidratoak, azukre edota gluzido ere deituak.

Karbohidratoak konposatu organikoa dira eta hauen molekula hiru elementu sinplez osatuta dago: karbonoa, oxigenoa eta hidrogenoa.

Funtzioak

  • Karbohidratoek behar energetikoak asetzeko, kaloriak ematen digute berehalako energia lortuz
  • Karbohidratoen bidez, proteinak aurrezten dira. Nahiz eta batzuetan karbohidrato kopurua txikia izanda, proteinak erabiltzea derrigortuta dagoen .
  • Gorputzeko gantzak erregulatzen laguntzen dute.
  • Organismoaren egitura eta pisuaren zati txiki bat osatzen dute.
Anuncios

8 comentarios sobre “San jakoboak

  1. San jakoboak gustoko ditut, baina klasean egindakoak ez zitzaizkidan asko gustatu. Etxean noizbaiten egin izan ditut, beraz ez dut ezer berririk ikasi.

    Me gusta

  2. San jakoboak asko gustatzen zaizkit baina ez ditut inoiz etxean egin. Errezeta hau egiteko bi york urdaiazpiko zati eta gazta zati bat erdian arraultzetik, irinetik eta ogi birrindutik (perrexilarekin) pasatu genituen. Ondo frijitu genituen eta jateko prest zeuden. Oso errezeta erreza eta arina iruditu zitzaidan , etxean edozein egunetan egin daitekeena.

    Me gusta

  3. San jakoboak gehien gustatu zaiden errezeta izan da,eta gehien ikasi dudana ere.Ez nekien zelan egiten ziren,beti erositakoak jaten nituelako baina orain badakidanez ,etxean egiten ditut.Hasieran gaztaia eta urdaiazpikoarekin bakarrik egiten zela pentsatzen nuen.Baina orain ,ogi birrinduax eta arrautzarekin nahasten dela badakit.

    Me gusta

  4. San jakoboak asko gustatu zitzaizkidan york urdailazpikoa zeukalako. Ez genuen teknika berririk ikasi, gazta eta york urdailazpikoa arrautzetik eta ogi birrindutik pasatu eta ondoren zartaginean egin genituen. Oso errezeta erraza eta arina da.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s