Sin categoría

4.menua 3DBH:pasta entsalada, txanpiak , platano eta fruta irabiakia

pasta entsalada

PASTA ENTSALADA

OSAGAIAK:Pasta 550 gr, Gazta 100 gr, Atuna lata txikia 1, Txaka, Olio,ozpina eta gatza, Indioilarra xerra, Azeitunak.

PROZEDURA:

1-Lapiko bat uraz bete eta berotzen jarri gatz eta olio txorrota batekin.

2-Azenarioa zuritu eta xaflak egin.

3-Tipula zuritu eta txki-txiki egin.

4-Gazta dadoetan moztu.

5-Ura irakiten hasten denean, pasta gehitu eta 8 minutuz egosi.

6-Pasta egosita dagoenean, ur beroa kendu eta ur hotzatik pasa.

7-Pastari ura ondo-ondo kendu eta azpil batera pasa.

8-Pasta aurreko osagaiekin nahasi.

9-Atuna, artoa eta olioa gehitu eta ondo nahasi.

10-Ozpina eta olio gehitu.Berriro ondo nahasi
11-Hozkailuan ordu pare batez sartu eta prest dago.

TXANPIAKtxanpiak

OSAGAIAK:Tipula erdia,2 berakatz zati,Txampiak,Olioa,Gatza, ogi birrrindua

PROZEDURA:

Lehenengo, txampiei kirtenena daukaten lurra kendu,  gero, txampiak zatitu eta plater batean utzi.

Kipula moztu eta zati txiki txikitan egingo dugu, gero lapikoa berotzen ipini olioarekin eta kipula txiki txiki eginda dagoenean bota.  Berakatza ere txiki txiki egingo dugu eta lapikora botako dugu.

Geroago, txampiak lapikora bota eta txikitu egin direnean, ogi birrindua gehitu, ur pixka batekin eta denbora baterako utzi lapikoan.

PLATANOA ETA FRUTA IRABIAKIAirabiakia

OSAGAIAK: -Marrubiak 800g edo beste fruta batzuk, -4 naranja zukua egiteko, – 5 platano, -825ml esne, -Eztia 8 koilarakada txiki edo azukrea

PROZEDURA:

1-Platanoak zuritu, marrubiak eta platanoak uretan garbitu.

2-Marrubiak  edo beste sasoiko frutak eta platanoak zati txikitan zatitu eta ontzi batera bota.

3-Naranja zukua atera eta ontzira bota.

4-Esne guztia ontzira bota eztiarekin batera (4 koilarakadak)

5-Azkenik ondo irabiatu dena likido bihurtu arte.

Anuncios

7 comentarios sobre “4.menua 3DBH:pasta entsalada, txanpiak , platano eta fruta irabiakia

  1. Pasta entsalada: Errezeta hau oso erraza,sinplea eta arina da.Hau egiterakoan ikasi dudan gauza bakarra mayonesa egiten da.

    Txanpiak:Plater hau oso arin egiten da eta gainera oso gozoa dago.Ez nekien txanpiei mantekila botatzen zitzaionik,hori da errezeta hau egiterakoan ikasi dudana.

    Marrubi eta fruta irabiakia: Irabiaki bat egitea ez da batere zaila,guk marrubiak bota behar genizkion baina ez denez marrubi sasoia beste fruta batzuk bota genizkion.Nire ustez platano zapore gehiegi zuen eta horregatik ez zitzaidan asko gustatu.

    Me gusta

  2. -Pasta entsalada: Erraza eta arina egiteko, oso gozoa. Entsaladatik gehien gustatu zitzaidana granada zen oso gozoa dago.
    -Txampiak: Txampiak ez dira nire gustokoak beraz ez nituen probatu.
    – Fruta irabakia: Menu onetatik gozoen zegoena, fruta asko bota genion eta oso gozo urten zen. Eztia zapore gozoa eman zion. Agian platano zapore larregi.

    Me gusta

  3. Pasta entsalada: Egiteko arina eta erreza da. Lehenengotan granada entsaladari botatzea, ez nion zentzu askorik ikusten, baina gero pasta entsalada probatu nuenean, gustua ematen zion. Oso goxoa egon zen.

    Txanpiak: Egiteko erreza eta arina da. Oso goxoak egon ziren. Errezeta honekin ez dut ezer berririk egiten ikasi.

    Marrubi eta fruta irabiakia: Egiteko erreza da. Ez genion marrubirik bota, haren sasoia ez delako, baina horren ordez, beste fruta batzuk gehitu genituen eta oso goxoa geratu zen, baina nire ustez, platano zapore gehiegi zuen.

    Me gusta

  4. -Pasta entsalada: Erraza da egiteko, eta oso gozoa. Gutxien gustatu zaidana entsaladatik granada izan zen.
    – Txanpiak: Ez zaizkit ezer ere gustatu, ez dira oso zailak ere egiteko.
    -Marrubia eta fruta irabiakia: Erraza da egiteko eta oso azkar egiten da. Fruta asko bota genion eta gozoa iruditu zitzaidan.

    Me gusta

  5. PASTA ENTSALADA: Gauza asko ditu egiteko baina elaborazioa oso erraza da, baina nik ez nuen jan etxeko mayonesa ez zaidalako guztatzen.

    TXANPIAK: Ez ditut oso gogoko baina oso ondo irten zitzaizkigun eta moztean, garbitzean aritu ginenean oso guztora.

    MARRUBI ETA FRUTA IRABIAKIA: Oso oso erraza eta arina izan da batidoa egitea eta oso gozoa egon zen.

    Me gusta

  6. Menu errezegia izan da, baina aldi berean gozoa egon da.

    Pasta entsalada: Oso erraza izan zen eta gozoa zegoen, granada bota genion eta zaporea aldatu zuen.

    Txanpiak: Egiteko ariña eta erraza da, platerrik gozoena izan zen eta gurina bota genionez oso zapore berezia eman zion, esnea ere bota genezakeen.

    Batidoa: Plater errezena izan zen eta egiteko arinena, eztia bota genion zapore gozoagoa emateko baina ez zitzaidan asko gustatu.

    Me gusta

  7. Pasta entsalada: Oso erraza egiteko, osasuntsua eta gainera gozo-gozoa atera zitzaigun.

    Txanpiak: Ez zen egiten nituen lehenengo aldia, etxean eginak ditut. Nire ustez oso gozoak atera zitzaizkigun saltsa ona egin genuelako.

    Batidoa: Hau ere ez zen nire lehenengo aldia, askotan egin ditut batidoak. Pentsatzen dut batidoa obeto legokeela marrubi eta platanoekin, baina nahiko gozoa zegoen.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s