Sin categoría

3 DBH – MENUA: KUIATXO KREMA, LEGATZA SALTZAN ETA KREPSAK

KUIATXO KREMA

  • Kalabazin handi batIMG_20150504_102515[1]
  • 3 patata ertain
  • Tipulina txiki bat
  • Oliba olioa
  • Gatza eta piperra
  • Berakatz ale bat

Pausuak

1.Lapiko batera olio oliba koilarakada pare bat bota. Ondoren, ondo txikituriko tipulina eta berakatza gaineratu. Guztia su ertainean sueztitu.

2.Kalabazina eta patatak ondo garbitu, zuritu eta txikitu. Lapikora bota. Apur bat sueztitu.

3.Jarraian ura edo barazki salda gaineratu barazkiak estali arte.  Egosten jarri. Presio-eltzean 8-10 minututan eginda egongo da.Betiko lapikoan 25 minutu edukiko dugu egosten krema.

4.Egosi eta gero guztia irabiagailutik pasako dugu. Krema probatu. Gatzaz eta piperraz ondu behar izanez gero eta zerbitzatu. Baserriko ogi zigortua lagun ezin hobea du krema honek.

LEGATZA SALTSANIMG_20150507_112155[1]

OSAGAIAK:

  • Legatza
  • Berakatza
  • Perrexila
  • Irina
  • Olioa
  • Gatza
  • Kipula

PROZEDURA:

Lehenik eta behin Fumet-a edo Arrain salda prestatuko dugu, horretarako legatzaren hainbat atal erabiliko ditugu( burua, bizkarrezurra,..etab)uretan sartu perrexil pixkat eta kipula zatituarekin. Irakin eta 5 minutu inguru sutan izango dugu, honela fumeta prest izango dugu.IMG_20150507_113557[1]

Bestalde, kazuela txapal batean olioa bota eta berakatza erantsiko dugu,berakatzak erre gabe, ondoren irin pixka bat gehituko dugu saltsaren gustuko lodiera lortu arte.

Ondoren, arrain zatiak aurrez gatziturik edukita, kazuelan sartuko ditugu saldaz lagundurik neurri egokian.

Sutan 10 minutu izan ondoren prest izango dugu.Zerbitzatu aurretik perrexila botako diogu.

KREPSAK

OSAGAIAK:IMG_20150511_102201[1]

  1. 125g hirin
  2. 2 arrautz
  3. 250ml litro esne
  4.  25g Gurina
  5. Azukrea koilarakada txikia
  6. Txokolate siropea
  7. NataIMG_20150511_102334[1]IMG_20150511_102256[1]

PROZESUA:

  1. Ontzi batean bota hirina.
  2. Pixkanaka gehitu esnea, arrautzak eta azukrea, batidorarekin nahasten dugun bitartean.
  3. 20 minutu uzten dugu jalkitzen.
  4. Zartai ertain bat gurinez igurtzi.
  5. Zartagin hori su ertainean berotzen utzi.
  6. Masatik zati bat bota zartagi guztia hartzen duelarik.
  7. Alde bat xigortzen denean, buelta eman eta bestea xigortu.
  8. Egiten dugun Krep bakoitzeko berriro bota behar zaio gurina zartagiari.
  9. Amaieran, bota nahi baduzu txokolate siropea  eta nata.

7 comentarios sobre “3 DBH – MENUA: KUIATXO KREMA, LEGATZA SALTZAN ETA KREPSAK

  1. > Kuiatxo krema: Oso ondo irten zan,dana zatika egin beharra, baina irtabiagailuarekin dana liso liso irten zen.

    > Legatza saltzan: Arraina moztuta zegoenez errezagoa izan zen egin beharreko lana, guk egin behar genuen bakarra hirina eta gatza bota izan zen, oso plater arina eta erraza.

    > Krepak: Anek eta Endikak eginiko errezetas ez zenez ondo irtengo, Agurtzanek tabletean bezte bat aurkitu eta jarraian ortan aritu ginen, ez dugu eduki arazorik ondo egiteko.
    Nata ere guk egin behar genuen eta arazorik gabe dana ondo irten zen.

    Me gusta

  2. kuiatxo milorria: nire ustez ondo irten zen, erreza izan da egitea.

    Legatza saltzan: Ez zaidan asko gustatu, baina arin egiten da.

    Krepsak: Krepsak gustatu zitzaizkidan, errez eta harin egiten dira, krepsen nata ez zitzaidan asko gustatu,baina generalean ondo egon ziren.

    Me gusta

  3. – Kuiatxo krema, ez zitzaidan gehiegi gustatu. Oso erraza da egiteko eta ez da denbora asko behar. Gehien gustatu zitzaidana patatak izan ziren. Errezena irabiagailuaz pasatzea izan zen.
    – Legatza saltzan, ez zitzaidan gustatu. Nahiko azkar egiten den platera da. Fume-t ez nekien zer zen, arrain salda da eta saltsa berdea egiteko erabiltzen da.
    – Krepsak, oso gozoak zeuden, oso erreza da egiteko eta azkar egiten da. hasieran ez zen ondo atera neurriak ez zeudelako ondo ipinita. Neurriak ez zeudenez ondo tabletean begiratu genituen eta ondo atera ziren.

    Me gusta

  4. kuiatxo krema:errezeta hau oso erraza eta simplea da egiteko.Oso ondo irten zitzaigun kuiatxoa zati txikietan moztu genuelako eta irabiatzea oso erreza izan zen.
    Legatza saltsan:errezeta hau egiteko ez genuen denbora asko izan,baina ez zen txarto atera.Fumeta nola egiten den ikasi dut eta oso erraza iruditu zitzaidan.
    Krepsak: krepsen masa egitea oso erraza da,baina zartaginean egitea ez zen erraza izan.Neurriekin arazoak izan genituen baina azkenean besteerrezeta bat topatu genuen eta oso gozoak irten ziren.

    Me gusta

  5. kuilatxo krema egitea oso erraza iruditu zitzaidan, ez genituen izan konplikaziorik. Oso osasungarria, barazkiak beste modu batera jateko modu bat da, nire ustez gozoagoa.
    Legatza saltzan, nahiko erraza egiteko, oso gozoa. Platera egiten Legatzaren saltza berdea egiten ikasi nuen, fumet egiten erabiltzen ikasten bereziki. Baita ere arraina puntuan egiten, hezurra begiratuz.
    Krepak egitea oso erraza izan zen, konplikaziorik ez genituen izan, plater hau ez zen berria izan. Ez dira oso osasungarriak azukre asko daramalako ,baina noizbehinka onartu ahal dira.

    Me gusta

  6. Kuilatxo krema: Egiteko oso erreza izan da. Errezeta honekin ez dut ezer berririk egiten ikasi dena zatitu egin behar zelako eta gero irabiagailutik pasatu.

    Legatza saltsan: Egiteko erreza da. Oso arin egiten da. Ikasi dudan Arrain salda egiten, legatza ondo dagoela jakiteko, arrain hezurrari begiratu behar zaiola eta irtenda dagoenean prest dagoela ikasi dut eta baita salda loditzeko uruna bota behar zaiola ikasi dut.

    Txokolatezko eta natazko krepsak: Osagaiak txarto zeudenez, berriro bilatu genuen eta ondo irten ziren. Krepsak egiteko, zailtasun bakarra zartaginean egitea izan da, bestela ez dauka inongo zailtasunik. Oso goxoak egon ziren baina nire ustez, nata nahiko likido zegoen.

    Me gusta

  7. Menu erreza eta gozoa, baina sailtsaun batzuk.

    Kuiatxo krema egiteko ez genituen zailtasunik izan, plater oso erraza zelako, dena ondo prestatu eta krema egitea bakarrik izan zen, erreza izanik goxoa egon zen.

    Legatza saltsan: Plater hau zailena izan zen menutik, arrainaren puntua hartu behar zitzaiolako, baina Agurtzanek esan zigun aholkuarekin erreza izan zen, eta bere aholkua hau izan zen: Arraina egiten ari denean, okela hazurretik desberdintzen edo nabaritzen denean, okela eginda dagoelako seinale da. Aldi berean saltsa egin behar izan genuen eta denborarekin justu ibili giñen, oso goxoa egon zen.

    Krepak: Oso postre erraza izan zen baina errezeta txarto hartuta zegoenez zailtasunak izan genituen. Azkenean Agurtzanek tabletean begiratu zuen errezeta eta erreza izan zitzaigun egitea platera.

    Me gusta

Replica a Josu Eguren Cancelar la respuesta