Sin categoría

4.MAILA. BARAZKI PUREA, SAN JAKOBOAK ETA KREPSAK

Menu honetan idatzi diren errezetak modu eskasean dauden arren egin behar ez den ereduak dira. Alde batetik euskaraz idatzi behar dira, bestetik ez bada prozesu guztiak ondo azaltzen, ez da posible errezeta jarraitzea eta ondorioz fundamentu gabeko platerak aterako dira.

BARAZKI PUREA(Alaitz eta Iranzu)

IMG_20150223_142118

osagaiak:

– Kalabazin handi bat, -3 azenario, -¾  baina berdeak, -porru bat, -kipul bat, -½ patata, -Gaztaitxo bat, -Gatza, -Olio txorroztada bat,

Prozedura:

Lehenengo barazkiak garbitu eta zuritu egin behar dira, eta zati txikietan moztu. Ondoren ontzi batera bota urarekin, Olio txorroztada bat eta gatza gehitzen diogu eta su altura jartzen dugu. Barazkiak irakiten dutenean sua jeitsi behar da, eta 25 minutuz egosten utzi. Eginda daudenean irabiagailuarekin purea egin eta gaztaitxoa gehitu krema itxura hartzeko

 

SAN JAKOBOAK (Clisbert eta  Andoni)

IMG_20150302_141356

Osagaiak:16 york pernila xerra; 8 gazta xerra (urtzeko);Ogi birrindua;1 edo 2 arrautza;Oliba olioa

Prozedura: York pernila xerra baten gainean gazta xerra jarriko dugu, eta ondoren beste york pernila xerra bat, horrela, san jakobo guztiak egin arte.

Gero, san jakoboak, arrautzetik eta ogi birrindutik pasatuko ditugu eta azkenik sartaginean frijitu egingo ditugu eta prest daude jateko.

KREPSAK (Oihane eta Dani)

KREP MASAREN OSAGAIAK:

  • Irina 250Gr.
  • Arrautzak 2 edo 3.
  • Esnea 200-250 ml.
  • Azukrea koilarakada bat.
  • Gatza pixka bat.
  • Gurin edo Olioa 250 Gr edo Koilarakada handi bat.

KREPEN PROZEDURA

Gurin pixka bat botako dugu zartaginera, urtu erre gabe. Aurrez prestatutako masa pixka bat bota, masa zabaldu da eta urtutako gurin gehiena kentzeko masa erabili. Gero  zartagina ondo berotuta izanda, botatzen dugu masa kantitate txiki bat eta saiatzen gara oso azkar zabaltzen krepa fina gera dadin (zartagina mugituz). Hatza edo egurrezko koilara bat erabiliz, hertzak pixka bat igotzen ditugu eta masa erdi gogortuta dagoenean eta erre gabe, buelta ematen diogu. Beste aldetik egin arte uzten dugu eta badugu krepa egina.

Anuncios

12 comentarios sobre “4.MAILA. BARAZKI PUREA, SAN JAKOBOAK ETA KREPSAK

  1. Lehenengo platerra: Purea egitea oso dibertigarria izan zen eta oso erreza.Ez nuen probatu zeren eta purea gustatzen ez zaidalako.
    Bigarren platerra: San jakoboak oso goxoak egon ziren eta egiteko munduko gauzarik errezana da.
    Postrea: Krepen prozedura txarto idatzita zegoen baina horretaz gain nire ustez oso onak atera zitzaizkigun.

    Me gusta

  2. Lehen platerra ez zitzaidan batere ez gustatu eta egiten jakin banakielako ez zitzaidan zaila iruditu.
    Bigarren platerra oso erreza iruditu zitzaidan sinplea eta azkarra. Egiten banakielako ez nuen ezer ere ez ikasi baina ondo pasatu nuen plater hau egiten.
    Postrea berriz ez zitzaidan ezer ere ez gustatu errezeta ondo idatzita ez zegoelako oso txarra atera egin ziren krepsak masa oso lodia atera bait zen.

    Me gusta

  3. Lehenengo platera purea egin genuen oso erreza iruditu zitzaidan, baina niri pureak ez zait gustatzen.
    Bigarren platerra San jakobo egin genuen oso erresa eta gosoa atera zen .
    Postrerako kreps egin genuen oso erresa ere izan zen eta gozoa.
    Honek 3 platerrak egin duguna oso erresak izan dira, baina guztura ibili naiz egiten.

    Me gusta

  4. Egin ditugun azken 3 errezeta hauek ez zaizkit gustatu, oso simpleak izan baitira eta ez dit ezer egiten ikasteko aukerarik ematen.
    Purea egitea behintzat beste biak baino gehiago gustatu zait, pixka bat zailxeagoa iruditu zaidalako.
    San Jakoboak, goxoak izan arren simpleegiak iruditu zaizkit.
    Krepak ez zaizkit ezer ere ez gustatu, hau simplea izateaz gain oso gaizki irten bai zitzaizkigulako.

    Me gusta

  5. Barazki purea: Errezeta erraza iruditu zitzaidan eta nik inoiz ez nion gaztaitxoa bota pureari baina goxo geratu zen, egunen batean etxean egiteko gai izango naizela uste dut.
    San Jakoboak: Bigarren plater hau oso erreza da egiteko eta ez nuen ezer berririk ikasi lehenagotik egiten nakizkielako. Oso goxoak irten zitzaizkigun.
    Krepak: Errezeta ez zegoenez ondo idatzita ez ziren oso ondo irten, baina errezeta egokia izanez gero uste dut ondo irtengo zitzaizkigula. Postre goxo bat dela pentsatzen dut.

    Me gusta

  6. Purea egitea ez da nire gogokoa izan oso erreza zelako baina goxoa zegoen.
    San jakoboak oso goxoak egin dira baina nik handiagoak egingo nituzke eta kabntite gehiago.
    Krepak egitea oso erraza izan da eta oso gustura egin ditut, oso goxoak ere izan dira eta etxean egingo ditu san jakoboak eta krepak

    Me gusta

  7. Lehenengo platera purea egin genuen oso erreza iruditu zitzaidan, goxoak zegoen.
    Bigarren platerra San jakoboak egin genituen oso errezak eta goxoak atera ziren.
    Postrerako kreps-ak egin genituen oso errezak ere izan ziren.

    Me gusta

  8. Barazki Purea: Erreza dela uste dut, porruaren garbiketa zelan egiten den jakin arren, gazta botatzen zaiola ikasi dut
    San Jakoboak: Errezeta erreza eta goxoa, ez nuen ezebez berririk ikasi .
    Krepsak: Errezeta txarto egon arren, jangarria zen,baina masa txarto eginda zegoen.
    Hiru errezeta honek oso sinpleak direla iruditzen zaizkit

    Me gusta

  9. Hiru errezeta hauek oso errezak eta sinpleak izan ziren.
    Barazki purea oso erreza izan zen baina ez zait asko gustatu egitea.
    San Jakoboak errezeta oso erreza iruditu zait. baina guztora egon nintzen egiterakoan.
    Krepsak gehien gustatu zaidan errezeta izan da, baina txarto atera ziren.

    Me gusta

  10. Barazki purea ondo atera zen baina ez nuen probatu ez zaidalako gustatzen.
    San jakoboak ez nituen probatu ez nintzelako egon baina seguruenik goxoak egon ziren.
    Krepak ez zitzaizkidan asko gustatu, masa ez zelako oso ondo atera eta txokolatea ez zitzaidalako gustatu

    Me gusta

  11. Lehengo purea egin genuen, errezeta hau erreza iruditu zitzaidan baina oso erabilgarria.Aurretik eginda neukan baina berriro egitea ondo etorrri zitzaidan.
    Gero, San Jacoboak egin genituen eta asko gustatu zitzaizkidan. Ez nituen inoiz egin eta oso errezak izan ziren.
    Azkenik, krepak egin genituen. Askotan egiten ditugunez ez zitzaidan oso erabilgarriara iruditu.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s