Sin categoría

3DBH:3 gutiziako arroza, oilasko xerra beteak,sagar tarta eta pizza

IMG_20150212_110041 3 GUTIZIAKO ARROZA

Hiru gutiziako arroza

Osagaiak:– 400 g arroza- 3 arraultza- 150 g otarrain txiki- 250 g pernil egosia- ider lata 1- piper gorri edo berde 1- oliba olioa- piper hauts beltza- gatza

Nola egin:

-Lehenengotan arroza irekitzen jarriko dugu, uraren neurria arrozaren bikoitza izan dadila. Ondoren gatz pixka bat eta olio pixka bat botako diogu, suaren neurria bajatzen dugun bitartean. Behin egosita iragaztontzitik pasatu ura kentzeko eta gorde.

-Ori eginik dagoenean arrautzekin frantziar tortilla bat egin eta amaitutakoan laukitxoetan moztu.

-Zartaginean otarraintxoak gorritu. Zartagin berberean egin ahal ditugu ilarrak.

-Ondoren piperrak moztuko ditugu pernilaz batera.

-Dena prest egon eta gero dena arrozaz nahastuko dugu eta zartagin zabal batetik pasatuko dugu

OILAZKO ZERRA BETEAK  IMG_20150223_101128

Osagaiak:

  • 16 indioilar xerra
  • 8 gazta xerra (urtzeko)
  • Ogi birrindua
  • 1 edo 2 arrautza
  • Oliba olioa

Prozedura:

Indioilar xerra baten gainean gazta xerra jarriko dugu, eta ondoren beste indiolar xerra bat, horrela, san jakobo guztiak egin arte.

Gero, san jakoboak, arrautzetik eta ogi birrindutik pasatuko ditugu eta azkenik sartaginean frijitu egingo ditugu eta prest daude jateko.
ON EGIN!!

SAGAR TARTAIMG_20150226_111404

Osagaiak:

  • Oinarrizko orea:-Irina 200g.-3 Azukre koilarakada-Gurina 75g.-Arrautz gorringo 1-Esnea 3 koilarakada-Gatza.
  • Krema:-Esne litro erdi-2 koilarakada royal-3 arrautza gorringo-3 azukre koilarakada-Limoi azala-4 Reineta sagar-Aprikot mermelada

Prozedura:

Lehenengo oinarrizko orea egingo dugu osagaiak nahastuz, ore homogeneo bat lortu arte. Hozkailuan ordu bete utzi. Bitartean sagarrak zuritu eta moztu.

Gero orea molde baten gainean jarri

Krema egin, osagai guztiak su eztian jarriz eta geratu gabe nahasi egosi arte 10 minutuz.

Egindako krema orearen gainean bota eta sagarrak gehitu.

Azkenik labean 40 minutu sartu 160 gradutara eta hozten denean prest dago jateko. ON EGIN!!!

PIZZAIMG_20150302_095655 IMG_20150302_101347

Osagaiak (3-4 perts):

  • 300g irin
  • 5g okindegiko legami
  • Ur epel basokada 1
  • 1 eta 1/2 goilarakada olio
  • Gatza
  • Pizzarentzan osagaiak

Legamia ur epeletan jarri, eta nahastu disolbatu arte. Utzi pixkatean espumatxoa atera arte.

Irina, olioa, gatza eta ur+legamia ondo nahastu. Behar adina ur edo irin gehitu, masa behatzetatik separatzen den arte. Ondo landu. Ontzi batean jarri, trapu batekin estali eta leku epel batean utzi 1 ordu inguru (hazi dadin).

Orea labeko ontzi batean ondo zabaldu, nahi diren osagaiak gainean jarri eta labean egin 220ºCtara 20 minutu inguru.

Anuncios

6 comentarios sobre “3DBH:3 gutiziako arroza, oilasko xerra beteak,sagar tarta eta pizza

  1. 3 gutiziako arroza: Egiteko oso erraza, baina beste osagairenbat gehituz, hobeago geratuko litzateke. Ganbak, edo beste osagai bat jarriz gozoago gelditzen da nire ustez.

    Oilasko xerra beteak: Oso gozoak eta egiteko errazak. Nahiz eta batzuei gazta urdina asko ez gustatu, nire ustez gazta horrekin gozoagoa gelditzen zen bestee gazta mota batekin baino.

    Sagar tarta: Ez zitzaidan asko gustatu. Barruko krema oso ona zegoen. Pega bakarra zaila zela egiteko, behintzat sagar tarta egiten ikasi dut. Hojaldrea ez genuen, beraz guk orea egin behar izan genuen.

    Pizza: Masa oso ona geratu zitzaigun. Oso erraza da egiteko. Zuk gustoko dituzun osagaiak ipini ahal dizkiozu. Guk pìña ipini genion baina ez zitzaidan asko gustatu.

    Me gusta

  2. 3 gutiziako arroza: Oso gozoa egon zen eta nire ustez etxean egiteko edozeinek egin ahal du.

    Oilazko xerra betea: Niretzako menu honetako plater gozoena izan da. Gazta urdina zeukan baina nire ustez, gazta urdina gozoa egon arren, beste gazta mota bat erabiliko nuke beste zapore bat emateko.

    Sagar tarta: Plater hau menu azkena izan da eta nire ustez tarta egiterakoan sagar gehiegi sartu genituen baina horrez gain gozoa egon zen.

    Pizza: Oso gozoa egon zen baina nire ustez anana soberan zegoen.

    Me gusta

  3. -3 gutiziako arroza: Egiteko oso erreza, oso gozoa egon zen eta egitea ikasi egin dut

    -Oilasko xerra beteak: oso gozoak, erreza egiteko eta gazta urdina oso ondo ona egon zen baina batzuei ez zitzaizkion asko gustatu.

    -Sagar tarta: Ez zitzaidan asko gustatu, sagar gehiegi bota genion eta horrez gain hojaldre falta zitzaizkion.

    -Pizza: Niretzako postre gustukoenabaina piña sobratzen zuen eta baina gazta gehiago falta zitzaizkion baina azkenean ona egon zen eta masa ona egon zen

    Me gusta

  4. 3 Gutiziako arroza:
    Platel oso erraza izan zen eta oso gozoa geratu zitzaigun. Gainera platel honen abantaila bat zuk nahi dituzun osagaiak bota ahal dituzula da.

    Oilasko xerra beteak:
    Niretzat, menutik platel gozoena izan da. Guk, gaztai urdina erabili genuen baina beste mota bateko gaztai batekin ere oso gozoa geratuko dela uste dut.

    Sagar tarta:
    Oinarrizko orea guk egin genuen baina nahi bauduzue edozein supermerkatutan erosi dezakezue. Nahiz eta platel komplikatua iruditu oso erraza izan zen eta oso gozoa geratu zitzaigun.

    Pizza: Egin genuen pizza oso gozoa geratu zitzaigun baina ez zitzaidan anana ezer gustatu eta nik, kendu egingo nioke. Gainera beste osagai batzuk botako nizkioke adibidez atuna.

    Me gusta

  5. 3 gutiziako arroza egiteko oso erreza izan zela iruditu zitzaidan goxoa eta azkarra. Baina nire ustez gauza batzuk edo falta zitzaizkion.

    Oilaskoa ere oso erreza izan zen egitea,batzuei ez zitzaien gazta mota gustatu baina niri oso goxoa geratu zela iruditu zitzaidan eta beste gazta mota batekin ez zen berdin geratuko.

    Sagar tarta gehien gustatu zaidana izan da,orea egiten ikasi dut, Baina mermeleada ez genuen,bestela hobeago geratuko zen.

    Pizza ere asko gustatu zitzaidan,ananak toke espezial bat ematen zion,egiteko oso erraza da eta nahi dituzun osagaiak jarri ahal dizkiozu.

    Me gusta

  6. Errezeta guztiak oso goxo zeuden batez ere sagar tarta. Hiru gutiziako arroza oso erreza zen baina ez zen oso goxo geratu. Oilasko xerra beteak oso goxo geratu ziren, oso errezak egiteko izan ez arren. Pizza oso goxo geratu zitzaigun piña bota arren eta orrek txar puntu bat eman arren.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s