Sin categoría

3DBH: patatak saltsa berdean, mojojoiak, kremazko tostadak

IMG_20150108_111111PATATAK SALTSA BERDEAN

Osagaiak: ● 5 Patata ● Berakatza ale 1 ● Ilarrak lata txiki 1
● Perrexila ● Olioa ● Gatza

Prozedura:

1. Patatak eta berakatzak zuritu eta zatitu, ilarrei ura kendu eta patatak garbitu.
2. Perrexila moztu
3. Lapikoan berakatzak frijitu eta ondoren perexila gehitu.
4. Ondoren patatak bota eta apur bat frijitu. Gero ilarrak gehitu.
5. Ura eta gatza gehitu, ondo irabiatu eta egosten utzi (15-25min.).
6. Sua amatatu eta lapikoa zabaldu. PATATAK PREST DAUDE!!! ON EGIN.

MOJOJOIAK TOMATE SALTSAREKIN

IMG_20150112_095819 IMG_20150112_095835 IMG_20150112_095905 IMG_20150112_100944 IMG_20150112_101137 IMG_20150112_101632_1 IMG_20150112_102036_1Osagaiak: – Kilogramo 1 muskuilu – Tipula 1 – Piper gorria – Tomatea – Berakatz alea
– Koilarakada bat piperrauts – Erramu hosto bat – Perrexil-sorta bat

Prozedura:

1-Lehenengo mojojoiak garbitu eta lapiko handi batean 300 ml ur eta gatz pixka batekin jarri,mojojoiak egosteko.

2- Ondoren irestontzitik ura pasatu eta hutsik dagoen mojojoiaren aldea bota eta bestea gorde.

3- Tomate saltsa egin eta ondoren gordetako mojojiak saltsan jarri.

4- Tomatearen gustua hartzeko pixka bat bertan hutsi eta azkenik perrexila bota.

KREMAZKO TOSTADAK

IMG_20150115_103850 IMG_20150115_104604 IMG_20150115_104625 IMG_20150115_104634 IMG_20150115_104903_1CS IMG_20150115_104951 Osagaiak:
-5 Arrautza.
-1,5 l. Esne.
-300 gr. Azukre.
-150 gr. Irina.
-20 gr. Gurina.
-Kanela makil bat.
-Limoi azal zati bat.

IMG_20150115_103529

IMG_20150115_111728

Prozedura:
Lehenengo, esnea berotzen ipini eta lapikoan limoi azala eta kanela makila ipiniko ditugu. Esnea irakiten dagoen bitartean, beste katilu baten honako nahaste hau egingo dugu: arrautzak ondo irabiatu ostean, azukrea bota eta dena batera nahastuko dugu. Gero, irina gehitu, eta berriro irabiatuko dugu.
Nahastea egin dugun bitartean, esneak irakin egin du eta esnearen erdia (gutxi gorabehera) arrautzen nahastera botako dugu. Nahastea ondo irabiatu ostean, lapikora sartu eta su bizian jarriko dugu, irakiten hasi arte. Orduan, sua jaitsi eta irabiatzen hasiko gara, 10 bat minutuz, lapikoaren beheko aldea erre ez dadin.
Ondoren, erretilu batean nahastea ipini, hoztu arte. Behin, hoztu eta gero, masa karratu formako zatitan moztu, irina eta arrautzatik pasatu eta tostadak frijituko ditugu. Masa mozterakoan labana busti egin behar da masa itsatsi ez dadin.
Behin frijituta daudenean, gainetik azukrea eta kanela-hautsa botako diegu. On egin.

Anuncios

5 comentarios sobre “3DBH: patatak saltsa berdean, mojojoiak, kremazko tostadak

  1. PATATAK SALTSA BERDEAN;

    Errezeta oso erreza eta goxoa da. Arin egiten da.

    MOJOJOIAK:

    Txarrena garbitzea zen baina oso errazak izan dira egiteko orduan.

    KREMAZKO TOSTADAK:

    Oso goxoak eta errazak egiteko.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s