Sin categoría

4.DBH. 2.menua. Berenjena beteak eta bizkotxoa

BERENJENA BETEAKIMG_20141103_114722  IMG_20141103_114734

Osagaiak (4 perts):

  • 3 berenjena
  • 500g haragi txikitu
  • 1 tipula
  • 1 baratzuri
  • Shi-Take onttoak EDO TXANPIAK
  • Tomate saltsa
  • Bexamela
  • Gatza

IMG_20141103_135147_1   IMG_20141103_142157_1IMG_20141103_143153_1    IMG_20141103_142151_1    PROZEDURA:

Berenjenak urarekin garbitu, kirtena moztu eta erditik moztu. Ondoren, kontua handiarekin eta labanarekin mozketa batzuk egin. Olioa eta gatza bota eta laban sartu 180º bigundu arte. Atera labatika eta goilara bat erabiliz berenjenaren “haragia” atera azalaren inguruan zentimetro erdi inguru utziz. Berenjenen “haragia” kubito txikitan moztu.

Tipula julianan, baratzuria txiki-txiki eta shi-takeak kubitotan moztu. Barazki guztiak (tipula, baratzuria, shi-takeak) sutan jarri eta bigundu arte egin olio eta gatz pixkatekin. Barazkiak eginak daudenean, labetik atera den berenjenaren okela eta haragi txikitua gehitu eta frijitu dena elkarrekin. Haragia egina dagoenean, tomate saltsa pixka bat gehitu eta nahastu.

Bexamel saltsa nahiko potolo bat egin. Berenjena erdiak barazki+haragiarekin bete eta gainean, bexamel pixka bat jarri.Labean  egin 200ºCtara 10 minutu inguru bexamela pixka bat gorritu arte.

BIZKOTXOAIMG_20141110_135449 IMG_20141110_135504 IMG_20141110_135858_1CS IMG_20141110_140003 IMG_20141110_140020_1CS IMG_20141110_140021_4CS IMG_20141110_140030_3CS IMG_20141110_140143 IMG_20141110_140238 IMG_20141110_140519 IMG_20141111_114124

OSAGAIAK:

  • Yogur 1 (laktosa gabea)
  • Goilarakada 1 margarina (laktosa gabea)
  • 2 neurri azukre
  • 3 arraultz
  • 3 neurri irin
  • Goilarakadatxo 1 legami (royal)
  • Fruitu lehorrak, haziak, txokolate zatitxoak…

PROZEDURA:

Bol batean yogurra bota .Azukrea yogur potearen 2 neurria pixkanaka gehitzen joan eta nahastu etengabe. Arraultzen gorringoak gehitu banaka eta nahasten joan. Irina yogur potearen3 neurri gehitu tamizaturik eta pixkanaka-pixkanaka. Nahasten joan poliki, grumitoak gera ez daitezen. Azkeneko irin neurriari legamia nahastu yogur potean. Ondoren, beste biekin bezala tamizatzen eta pixkanaka gehitzen joan.

Arraultz txuringoak elur-puntuan jarri eta gainontzeko masa guztia egina dagoenean, gehitu eta kontu handiz eta mugimendu ingurukariekin nahastu poliki-poliki sukaldaritzako “mingain” batekin.

Dena nahastua dagoenean zatitxoak ahal zaizkio gehitu (fruitu lehorrak, haziak, txokolate zatitxoak…). Ondoren, bizkotxo molde batean jarri eta labean egin 170ºC-tan 40 min inguru, laban bat sartu eta lehorra ateratzen den arte. Kontuz ibili, eta labea ez ireki hasieran, bestela erori egiten baita.

 

Anuncios

10 comentarios sobre “4.DBH. 2.menua. Berenjena beteak eta bizkotxoa

  1. Nik inoiz ez dot ein berenjenak, eta usten ikasi dot. Baina ez dot uste eingo dotenik ez jatalako asko gustetan berenjena. Ez da zaila izen eta biskotxoa banakien eiten asike ez da bape zaila izen, horren aparte oso gosua

    Me gusta

  2. berenjena betea erreza da prestatzeko eta oso goxoa jateko eta bizkotxoa pizkat erreta baina oso goxoa egon zen eta oso erreza da prestatzeko.

    Me gusta

  3. Nire ustes oso ieteresgarria izanda asko ikasi dut baina ondo legoke gausa gehiago egite baina saio bat daukagunez ezin dugu gehiagotik egin baina askenean oso ondo pasatzen dut eta gausa berriak ikasten dut eta niretsako hori oso inportantea da .

    Me gusta

  4. Berenjena beteak :
    Plater honetan ikasi nuena berenjenak ustu baino lehenago gatza eta olioa bota behar dela da . Ez zitzaidan batere gustatu berenjenak ez zitzaidalako gustatzen.
    Bizkotxoa:
    Plater honetan ez dut ezer ikasi urtero egiten badugu vaina asko gustatu zitzaidan gozoa dago eta.

    Me gusta

  5. Berengenak: Ez zen nire gustokoa izen baina errez egiten da.
    Bizkotxoa: Ideia oso ona, eta oso goxo egonzen, eta errza zen egiteko eta oso praktikoa

    Me gusta

  6. Berenjena beteak: Errezeta hau nahiko erraza eta gozoa iruditu zait. Besterenbaten egina daukat. Errezeta honetan berenjenen mamia kentzen ikasi dut.
    Bixkotxoa: Postre hau erreza eta gozoa iruditu zait. Etxean askotan egin dut orduan ez dut gauza berririk ikasi.

    Me gusta

  7. Berenjena betea egitea ez zait gustatu baina oso erreza izan da, bizkotxoa egitea bai guztatu zait.
    Gauza biak beste modura egiten ikasi dut.

    Me gusta

  8. Berenjena beteak: Errezeta hau nahiko erraza eta gozoa iruditu zait. Errezeta honetan berenjenen mamia kentzean kontu handiz egin behar dela ikasi dut.
    Bizkotxoa: Postre hau erreza eta gozoa iruditu zait. Etxean askotan egin dut orduan ez dut gauza berririk ikasi.

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s